Сталий розвиток у світі означає зовсім не те, що вкладають в це значення різні грантоїди і громадські діячі в Україні. Насправді, цей термін означає зовсім не те, до чого ми звикли – боротьбу з поганою екологією. Точніше, означає не тільки це, а включає безліч інших чинників. Про це експерт з енергетики Андрій Закревський розповідає у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Я часто по роботі їжджу в Канаду: це була нафтогазова країна, зараз менше стала, - розповідає він. - Коли приїхав вперше в Канаду, відчув усю катастрофічність «гомо совєтікус». Мені друзі кажуть: «Андрій, у нас люди так не думають, вони так не працюють. Вони не сприймають те, що ти робиш. Іноді ти на мафіозі змахуєш, коли намагаєшся їм розповісти, як у нас це все відбувається». А я не розумів, що відбувається. Мені здавалося, що це в рамках закону».

Зі сталим розвитком ситуація в Україні, як характеризує експерт, божевільна.

«У нас люди чомусь думають, що сталий розвиток – це про дерева, що на День землі потрібно висадити кілька кущів, посадити форзицию, яблучка де-небудь увіткнути. Нещодавно чув по радіо, як великий європейський банк представляв себе в хвилі цього сталого розвитку: «Ми спонсоруємо висадку дерев, ми спонсоруємо екологічні проєкти». І я зрозумів, що потрібно бігти до себе», - розповідає Закревський.

Нагадаємо, Романенко порадив українцям переглянути своє розуміння вестернізації.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Романенко розповів, як змінилися позиції Азії і Заходу в останні десятиліття.