Український політик, народний депутат України VIII скликання Валерія Заружко в програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» жорстко розкритикувала закон про деолігархізацію.

«На мій погляд, взагалі слабо зрозуміло, навіщо це зроблено, крім якоїсь піар-активності та додаткових бонусів, які команда влади має намір отримати, ймовірно, у свого виборця. Інших варіантів я не бачу, тому як там реальних механізмів, як знизити вплив великого бізнесу на політику, не передбачено. Крім того, що зростають дуже функції РНБО, то інших якихось речей там не прописано», - говорить експерт.

На її думку, в Україні багато антикорупційних органів, які могли б займатися такими справами.

«Але чомусь все це вирішили підмінити РНБО. І тепер у нас РНБО буде вирішувати, хто у нас олігарх, хто у нас не олігарх», - підкреслила Заружко.

Також вона не розуміє, як олігархів будуть змушувати позбутися медіа.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Особливо цікаве питання – як буде знижуватися політичний вплив на олігархів? Тому як все підґрунтя у творців даного законопроєкту лежить в тому, що вони говорять, що нині день всі органи влади в Україні – без винятку – сформовані олігархами. Я соромлюся запитати... Виходить, і Верховна Рада, в якій нині монобільшість влади засідає, теж сформована олігархами? Яким чином ось ця сформована олігархами Верховна Рада буде приймати проти олігархату, проти себе ж, законопроєкт?», - обурилася політик.

Заружко вважає, що законопроєкт про олігархів навряд чи залишиться в тій редакції, яку вже показали.

«Я думаю, що він буде дуже сильно змінюватися. Там будуть прописуватися якісь інші механізми... Тому що нині день це навіть не бджоли проти меду», - резюмувала екс-нардеп.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Волощенко вважає, що референдум не повинен стати карою для олігархів.

Також Знай.uа повідомляв, що Балашов заявив, що олігархи отримали клеймо і скоро їм настане кінець.