Футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською заявив, що в довгостроковій перспективі людство відмовиться від поняття "держава" через її непотрібність.

"У довгостроковій перспективі, років через 40-50, ми взагалі відійдемо від поняття “держава”. Можливо, Китай залишиться, тому що будуть авторитарні суспільства, які зараз показали свою ефективність. Але в ідеальній картинці майбутнього високі швидкості обміну інформацією та комунікації дозволяють мені з вами безпосередньо взаємодіяти", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що люди можуть зайти в онлайн конференцію і в режимі реального часу домовитися, ухвалити рішення, або створити продукт.

"Таким чином, ми з вами перетворюємося ніби в нейронну мережу. Ми самі, безпосередньо, вже працюємо, організовуємо. Держава була необхідна раніше, така ієрархічна структура для управління розрізненим. Тому, розділяй і володарюй. А розділити було дуже легко - всі сидять у своїх хатах, ґрунтова дорога, хр*н куди доїдеш... Зараз це не потрібно. І я дуже сподіваюся, що в найближчому майбутньому ось ця горизонтальна самоорганізація буде ще підкріплена можливістю скидатися грошима. Це вже блокчейн, токенізація, криптовалюта. І тоді виникає питання: а навіщо нам з вами держава?", - додав футуролог.

За його словами, державі можна залишити функцію оборони, оскільки люди не зможуть самі будувати авіаносці.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що ми скочуємося до країни посередності і сірості, великих карликів у владі.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що футуролог зазначив, що ми підсвідомо прагнемо якийсь лідерської моделі.