Про спорт в Україні і майбутню Токійську олімпіаду розповів заслужений ветеран спорту Анатолій Стукін журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Олімпійські ігри - це дійсно дуже вагома подія світового масштабу. Але я б більше в даний період часу звернув увагу на здоров'я нації, дитячий і юнацький спорт і на масову фізичну культуру. На жаль, за тридцять років те, що було створено в радянській Україні, розламали і відтворити навіть сьогоднішньому міністру, який глибоко професійний менеджер, дуже буде складно», - сказав він.

Стукін вважає, що сьогодні в фінансовому плані віддається пріоритет на підготовку олімпійської команди. Хоча, на його думку, цей бюджет варто було б розподілити по-іншому: 60% на дитячо-юнацький спорт і масову фізичну культуру, а 40% безпосередньо на олімпійський рух.

«Наш олімпійський комітет дуже багато уваги приділяє саме масовому олімпійському руху. Вони проводять заходи як олімпійський урок, який проводиться по всій Україні і не тільки у великих містах, а й в маленьких селах. Бригади олімпійців відвідують невеликі поселення, зустрічаються з сільською молоддю і несуть їм олімпійські ідеали», - розповів він.

Стукін повідомив, що якщо говорити про перспективу, то ми втратили свої позиції, і якщо згадати у 2012 році в Лондоні ми зайняли 15-е місце, то в Ріо-де-Жанейро ми впали на 31-е місце.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«На майбутній Токійській олімпіаді ми можемо сміливо розраховувати на чотири золоті медалі і срібло», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що на українців чекає підвищення пенсій в липні.

Також раніше Загородній розповідав, що вільні ринки землі взагалі - це абстракція, вільного ринку землі в світі не існує.