Юрист та громадський активіст Геннадій Друзенко в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком заявив, що Україна могла двічі звільнити порожній Луганськ, але двічі був наказ не робити цього.

“Сьогодні я говорив зі своїм товаришем, айдарівцем, науковцем Євгеном Диким. Він говорить, що “Айдару” двічі забороняли брати порожній Луганськ. Вони брали “сепарів” і ті їм говорили: “Якого хр*на, ми всі звідти вийшли”. Бо він був оточений, фактично, в серпні 2014 року. Перший раз заборонили брати, коли Петро Олексійович тільки прийшов і оголосив перемир’я”, - сказав Геннадій Друзенко.

Він зазначив, що військові щодня дивились у бінокль, як будували укріплення, які вони вже взяти не могли.

“І другий раз в серпні. Ми оточили, і був наказ не брати. Це ж не ті, хто хоче звільнити землю. Тоді ще не було, були, але якісь одиниці цих квазірегулярів. Тоді ще не було регулярних військ. Відповідно, постає питання: а чому так?.. Чи не було частиною домовленості?.. Чи це був Путін, удар під дих, про те, щоб українські добровольці найбільш вмотивовані десь поламались всередині, чи про “зелений коридор” хтось домовлявся з наших верхів? І хтось дав команду виходити через коридор, а не просочуватись, чи пробиватись з боєм, коли включається зовсім інша логіка”, - додав Друзенко.

За його словами, третій полк спецназу був готовий штурмувати захоплене ОДА.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

“В останню мить з Києва передзвонили і сказали не штурмувати. І тоді постає питання, чи це не була цинічна розторговка?”, - підкреслив юрист.

Як повідомляв Знай.ua, Романенко заявив, що після фільмів Бігуса підтримувати Порошенка неможливо.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Атаманюк заявив, що проти деяких експрезидентів треба вести слідство.