У Китаї на українській кукурудзі працює найбільший завод з виробництва етанолу. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ політологу Тарасу Загородньому у проєкті «Знай наших» на YouTube.

«Що заважає Україні стати найбільшим виробником біоетанолу на кукурудзі і стати найбільшим постачальником цього виду палива? При цьому вбити відразу декількох зайців, забезпечивши робочі місця і створити великий імпорт. Адже одна справа продавати кукурудзу, а інша – біоетанол, це як різниця між продажем нафти і бензину», - підкреслив він.

Кущ вважає, що це ще й логістика, адже скільки витрачається ресурсів, щоб експортувати кукурудзу, а експорт біоетанолу набагато простіше, плюс забезпечуємо внутрішній ринок, замикаючи повний цикл виробництва. Те ж саме потрібно робити по ріпаку та сої, впевнений він, виробляти ріпакову олію.

«А по сої Україна могла б стати найбільшим виробником рослинного білка, ставши веганським центром для всього світу. На даний момент це тренд, тому що країни, що розвиваються, хочуть підсадити людей на рослинний білок, адже тваринного білка не вистачає. І велика кількість тваринництва шкодить екології, і всі говорять, що його потрібно скорочувати і переходити на рослинний білок», - акцентував він.

Кущ повідомив, що якщо ми вхопимося за цей тренд, то зможемо стати ключовою країною в цьому напрямку.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«При цьому в Україні є приклад того, як це зробити, адже ми змогли перетворитися з найбільшого експортера соняшнику в найбільшого експортера соняшникової олії», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього, що потрібно розуміти, що НАТО зараз – це міф.

Також раніше Загородній розповідав, чим для українців обернеться початок земельної реформи.