У програмі «Романенко. Бесіди» юрист, публіцист, перекладач і громадський активіст Геннадій Друзенко розповів, хто, окрім Путіна, винен у війні в Україні.

У цьому питанні гість програми посилається на розповідь Сергія Кривоноса. «Українські військові взяли російських спецназівців, і ті на допиті повідомили: в Криму була вказівка - якщо українці чинитимуть опір, операцію негайно згорнути», - нагадує Друзенко. Він стверджує, що у війні однозначно винен президент РФ, але й не поспішає скидати провину і з самого Криму.

Принагідно Друзенко пропонує згадати Ніксона і те, через який компромат він пішов у відставку. «Це за українськими мірками просто дитячий лепет», - каже експерт. Він пояснює, що вся справа у політичній еліті, яка є в США і якої немає в Україні. Так само, додає юрист, у відставку довелося піти чотирьом прокурорам, що відмовилися виконати наказ Ніксона. Республіканці у цій ситуації, розповідає Друзенко далі, відмовилися прикривати Ніксона і йому залишилося лише піти самому, аби уникнути імпічменту.

За його словами, сьогоднішня участь Порошенка свідчить якраз-таки про відсутність цієї еліти в Україні. Він пояснює, що люди просто не розуміють, кого на політичній арені потрібно уникати. «Українські політики або всі мазані одним миром, або просто втратили почуття реальності», - припускає Друзенко і додає, що це, по суті, одне і те ж.

З іншого боку, стверджує він, що Україна все ж таки має частку здорового суспільства, прикладом якого є Олександр Мороз. Принагідно юрист коментує його перехід від «помаранчевих» до «біло-блакитних»: «Він став політичним пенсіонером».

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, Друзенко заявив, що Україна могла двічі звільнити порожній Луганськ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Друзенко прокоментував «плівки Бігуса».