В ефірі програми «Таран VLOG» політолог Віктор Таран розповів, що насправді відбувається з партією «Голос», і що для партії означає вихід Сергія Притули з їхніх лав.

«Останні пів року «Голос» здригається в нервових конвульсіях. Міжусобиці всередині партії не можна назвати здоровими чи не здоровими. Це класична криза росту молодої партії, яку утворили люди, що сповідують різні принципи та цінності», - вважає Таран.

На його думку, процеси у партії "Голос" не можна назвати розколом, тому що розкол – це коли одна частина керівництва партії не погоджується з іншою і демонстративно виходить або на з'їзді, або на засіданні вищого керівного органу. Обов'язкова умова, за словами Тарана – з ними іде значна частина прихильників та керівників обласних осередків, утворюючи альтернативну політичну структуру.

«Прикладів розколу політичних сил історія знала багато. Класичним в українській політичній історії вважається розкол Народного Руху України в 1999 році. Юрій Костенко очолив частину рухівців, які не погоджуючись із Чорноволом, розкололи партію. До новоутвореної Костенком Української Народної партії пішла частина парламентської фракції і частина низових структур. У "Голосі" ж ми бачимо не масові виходи з партії, а лише кількох членів причому різних рівнів. Спочатку пішов Вакарчук, потім речник, дехто з лідерів обласних осередків», - розповів Таран.

При цьому політолог вважає, що вихід Сергія Притули з «Голосу» ніяк не вплине на партію, адже навіть коли йде один із ключових фронтменів партії, оголошуючи, що робитиме свій політичний проєкт для "Голосу", це означає абсолютно нічого. Таран пояснив, що стратегічно партія намагається продемонструвати, що її не сильно розчарував відхід Притули, вони навіть закликали його прибічників також покинути лави партії і, судячи із заяви керівництва партії, не сильно засмучені відходом Притули.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Це сильна публічна позиція, яка ставить внутрішню опозицію на своєрідну публічну розтяжку. Або ви висловлюєте свою незгоду і всі разом ідете з Притулою, або залишаєтесь у партії. Але тоді ви де-факто засвідчуєте свою підтримку Кірі Рудик та чинному керівництву партії», - каже Таран.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Загородній розповів, чого Зеленський зможе добитися на зустрічі з Байденом.

Нагадаємо, Толкачов розповів, що буде зі "Слугою народу" без Зеленського.