Постійними змінами податкового законодавства уряд вбиває довіру іноземних інвесторів. Законопроект 5600 не можна приймати, він завдасть шкоди бізнесу та економіці країни. Про це заявив екс-міністр економіки Сергій Терьохін.

«Будь-яка податкова система має бути стабільною. По одній причині. Якщо ви вкладаєте гроші кудись у зростання, інвестицію робите, то вам, по крайній мірі, треба хоча б пів року знати правила гри», - сказав Терьохін.

За його словами, запровадження податкових змін з 1 липня, як це пропонує уряд, є неприйнятним. Так само, як і прагнення уряду залатати бюджетні дірки за рахунок підвищення податків для бізнесу.

«Резерву в нашого уряду немає. Єдиний спосіб покрити ці дірки – позичати або піднімати податки. Але тут знову з позичанням проблема, оскільки вже не всі інвестори в державні папери вірять, що їм заплатять. І не всі вірять у стабільність податкового законодавства», - пояснив Терьохін.

На його думку ухвалювати законопроект 5600 не можна, бо він завдасть шкоди економіці.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

«За пару років отримаємо так званий аутпут, як кажуть, вихлоп. Так не можна. Кожний нардеп має відчувати теоретично відповідальність за прийняття свого рішення»», - сказав Терьохін.

Раніше економіст Борис Кушнірук зазначив, що податкові ініціативи уряду спрямовані на збільшення податкового тиску на промисловість і призведуть до її знищення.

Водночас лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, коментуючи податкові ініціативи уряду, заявила, що влада має знижувати податки, щоб вивести з тіні 49% бізнесу, а не підвищувати їх.

Нагадаємо, 12 травня уряд на своєму засіданні затвердив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей.