За 30 років незалежності система України виформувалася під заробіток за допомогою схем. Так сказав український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лібертаріанець, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє», пояснюючи, чому простим людям важко заробити великі суми.

Гість програми розповідає про кілька способів, за допомогою яких в Україні можна збагатитися. Перший, каже він, полягає у тому, аби отримати посаду у владі і брати хабарі, а другий – працювати на змичці держави з бізнесом. Балашов пояснює, як це працює: за перевезення товару через кордон потрібно заплатити 32%, але можна домовитися і на 15% за хабар.

«Вибудовується схема, при якій збагачується один клас, але не збагачується інший. У нас в країні за 30 років створено умови, щоб збагатилися прокурори, судді, чиновники і бізнесмени, які знаходяться біля влади», - міркує депутат.

Отже, він робить висновок, що за 30 років незалежності система України виформувалася під реальний заробіток лише за допомогою схем або влади. У той же час, підкреслює Балашов, не залишається жодного чесного методу.

«Може виникнути талановитий підприємець, але проблема в тому, що організовувати реальний бізнес з реальним продуктом в Україні ніхто не буде, тому що це не вигідно», - стверджує підприємець. Він пояснює, що «схема» дає більше прибутку, аніж випуск готового продукту.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Балашов вважає, що за всі ці роки в Україні сформувалися неправильні відносини між суспільством і державою, адже заробляти тут вдається лише чиновникам, а простих людей душать високі податки.

«Ви готові платити 19% плюс 22% ЄСВ? Скажете «Ні-ні» – ви вже в нечесному бізнесі», - каже політик. Він зазначає, що сьогодні в Україні можна спостерігати розвиток одних галузей і падіння інших. На думку Балашова, держава загалом почала жити «сама в собі», тобто вона, наприклад, займається видобутком своєї руди, але на міжнародний ринок пропонує лише робочу силу.

Нагадуємо, Балашов розповів, що заважає людині почати більше заробляти.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Балашов розповів, як вивести на світло корупційні схеми.