Військовий експерт Юрій Кочевенко у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» пояснив, навіщо Росія почала війну на сході України.

«Крим вони відразу окупували і приєднали без всяких хитрощів, як вони це робили на сході України. Російські офіцери прямо говорили про те, що взагалі вся війна на сході України була затіяна для того, щоб захопити Крим», - нагадує експерт.

Також він розповів, чого Росія хоче від України на даний момент.

«Фактичного визнання окупації Криму. Згодні без юридичного, просто щоб ми перестали, забули, дали воду, електрику, спростили якісь прикордонні процедури... Друге – це фактична федералізація України. Це повернення до складу України ось цих створених псевдореспублік з правами найширшої автономії, власними збройними силами, правоохоронними органами, але в рамках українського бюджету. І ці ж утворення повинні будуть мати право на вето на будь-які зовнішньополітичні рішення. Це якір, який повинен заблокувати нашу євроатлантичну інтеграцію», - сказав Кочевенко.

За його словами, таким чином РФ розраховує поступово повністю повернути Україну в свою геополітичну орбіту.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Це важливий елемент їхнього імперського мислення і формування цієї імперії. І ось тепер розуміючи ці цілі і завдання, ми можемо повернутися до того, що зараз відбувається на окупованих територіях Донецької та Луганської областей», - говорить експерт.

Він зазначив, що російськими паспортами на Донбасі Росія нікого не здивувала, тому що раніше вже видавала їх в окупованій Абхазії, Південній Осетії і Придністров'ї.

«Це стандартний механізм, який для них дає потім можливість говорити: «Там наші громадяни, ми ось, відповідно, їх захищаємо». Окупанти діють таким чином – роздають там свої аусвайси. Чим більше вони це будуть робити, тим більше буде очевидно, в тому числі для всього світу, що це російська окупація. Для нас це важливий момент, тому що не всі в світі ще, на жаль, розуміють, що йдеться не про якийсь внутрішній конфлікт, як це намагається розтрубити Росія», - резюмував Кочевенко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Кочевенко пояснив, чому Україну не беруть в НАТО.

Також Знай.uа повідомляв, що Кочевенко розповів, що допоможе Україні вступити в НАТО.