Українці зможуть не доплачувати гроші за неякісні комунальні послуги.

Про це розповів голова комітету з питань житлово-комунального господарства, екології та енергозбереження Олег Попенко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Є певна норма, яку розробив Кабінет Міністрів, згідно якої українці зможуть зробити перерахунок вартості комунальних послуг, якщо вона виявиться неякісною. В принципі вона і раніше була, але зараз Кабінет Міністрів розробив порядок «Проведення перерахунку в разі надання неякісних комунальних послуг», - розповів він.

Попенко сказав, що як завжди наша влада анонсує будь-яку діяльність дуже голосно і ми чуємо, що кожен з нас зможе провести перерахунок, але по факту цей документ ні на що не вплине. Тому що до того моменту як провести перерахунок, підкреслив він, потрібно пройти певну процедуру, в якій людина повинна розібратися, розуміти, як її зробити і ще й провести.

«Наприклад, людина отримала неякісну комунальну послугу у вигляді тепла, у нього було холодно у квартирі. Споживач повинен написати заяву на організацію, яка постачає тепло, для цього знайти юристів, які знають як цей лист правильно скласти, бо якщо лист буде неправильно написано, то компанія не буде його розглядати», - розповів він.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Попенко повідомив, що людина повинна отримати відповідь від компанії, зібрати весь пакет документів, після цього повинна бути комісія, яка зафіксує протоколом холодну температуру у квартирі.

«Після цього споживач з усіма підтверджуючими документами звертається в Держпродспоживслужбу – єдину організацію в Україні, яка приймає скарги від населення України на все, тому це просто нереально», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що на цьому тижні буде вирішуватися питання опалювального сезону.

Також раніше Стукін розповідав, що наш олімпійський комітет дуже багато уваги приділяє саме масовому олімпійському руху.