Журналіст, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи зміниться стратегічна концепція НАТО.

«Принциповою відмінністю від попередніх десятиліть буде поява в цьому порядку денному Китаю, тому що для США Китай – це дуже серйозна проблема. І, відповідно, Штати зараз намагаються максимально затягнути Європу на своє поле. І це було видно по нещодавній зустрічі Байдена з представниками «Великої сімки», - говорить експерт.

За його словами, США намагаються переконати Європу, щоб вона прийняла їхню позицію, і політика ЄС стала більш обережною щодо Китаю. Романенко зазначає, що в зв'язку з цим в Європі є дуже великий розкол.

«Позиція американців зрозуміла, позиція європейців зрозуміла. І конфлікт цих позицій буде визначати в кінцевому підсумку і долю НАТО, і долю інших організацій трансатлантичних, в яких Штати і Європа протягом десятиліть відігравали провідну роль», - сказав журналіст.

Також він зазначив, що альянс між Китаєм і Росією набуває все більш серйозного характеру, і це дуже небезпечно для інтересів США.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

«Я не думаю, що будуть якісь різкі рухи щодо Росії до того моменту, поки не стане зрозуміло, чи вдається купірувати Росію як союзника Китаю чи ні. У цьому, власне кажучи, і вся головна інтрига сьогодні зустрічі Байдена і Путіна. Тому що завдання американців полягає в тому, щоб максимально відтягнути Росію від китайців, що ми бачили протягом останніх кількох років», - резюмував Романенко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Романенко розповів про наслідки зустрічі Байдена і Путіна для України.

Також Знай.uа повідомляв, що Кочевенко заявив, що Україна готова захищатися від РФ.