В українців борги за комуналку без суду можуть просто знімати з карток і забирати квартиру. Про це розповів голова комітету з питань житлово-комунального господарства, екології та енергозбереження Олег Попенко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«На сьогодні вже в українців можуть списати борги за комуналку з банківських карток на пряму, як це робиться з аліментників. Заблокувати рахунки - це ні про що, важливо зрозуміти, що в українців можуть списати гроші, минаючи всі процедури. Тобто на пряму, якщо раніше треба було спочатку заарештувати рахунок, людина могла піти по судах і тільки потім списували, то зараз списали гроші і все», - розповів він.

Попенко пояснив, чим це загрожує для всіх нас як для споживачів. А саме неякісну послугу, поки людина буде оскаржувати, пройде кілька місяців, а за цей час, вважає він, пройде швидко суд, подадуть документи і спишуть гроші. Тобто поки споживач буде проходити всі процедури оскарження згідно із законом, у нього зможуть списати гроші з карти.

«Що стосується квартири – її можуть забрати тільки в тому випадку, якщо заборгованість за житлово-комунальні послуги буде перевищувати понад 106 тисяч гривень. Я знаю єдиний випадок, який був дуже давно, коли рішенням суду в місті Рівне за величезні комунальні борги було прийнято рішення, що квартиру потрібно забрати. Квартиру можна забрати тільки за певною процедурою і за певні борги», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Глушко, що наш уряд хоче показати, що він кращий за всіх.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також раніше Завальнюк розповідала, які марки авто будуть підпадати під податок на розкіш.