Дуже багато людей в Україні бояться відкладати гроші на пенсійні рахунки, щоб не прогоріли. Про це розповіла експертка недержавної пенсійної системи Ольга Бондаренко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«У недержавних пенсійних фондах сама модель управління вибудувана безпечно, коли її розробляли, вона була добре продумана з точки зору захисту вкладників. Тому що всі компанії, які входять в цей пенсійний фонд, не взаємопов'язані між собою і кожен з них боїться втратити ліцензію за помилку іншого», - сказала вона.

Бондаренко розповіла, що всі компанії контролюють один одного і подають щоденну звітність регулятору, цю модель не можна порівняти на сьогоднішній день ні з яким фінансовим інструментом в Україні. У даній ситуації ця модель абсолютно прозора, вкладник бачить куди інвестована його кожна гривня.

«Сама модель вибудувана так, що вона дає гарантію, і нема необхідності впроваджувати фонди гарантування при цьому їх утримувати. Сама система – вона максимально безпечно вибудувана. Єдиний момент – це питання в регулюванні, держава зі свого боку має забезпечити дуже надійне регулювання моделі управління пенсійних фондів. Тому що всі присутні гравці на ринку зацікавлені, щоб модель була надійна і не було тих фондів, які б могли репутаційно вплинути на інших», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що на цьому тижні буде вирішуватися питання опалювального сезону.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Також раніше Стукін розповідав, що наш олімпійський комітет дуже багато уваги приділяє саме масовому олімпійському руху.