Депутат Антон Поляков у своєму блозі «Правки Полякова» розповів про деталі конфлікту між президентом і Конституційним судом, зокрема що стосується скасування електронного декларування.

Він нагадав конфлікт КСУ і президента України, причиною якого стало скасування електронного декларування. За його словами, одна сторона обурювалася, що це блокує роботу із західними партнерами, а точніше є загрозою згортання фінансового співробітництва та можливістю скасування безвізового режиму з ЄС, а друга - стверджувала, що НАЗК є органом виконавчої влади. Тому, пояснив Поляков, коли цей орган перевіряє декларації суддів - це втручання виконавчої влади в роботу судової, тобто порушення Конституції.

«По суті, це зіткнення інтересів. Але не можна просто взяти і ліквідувати Конституційний суд. Не можна просто так взяти і порушити Конституцію, навіть якщо ти президент. Навіть якщо ти найголовніший в світі, так не можна. Не можна просто так звільняти людей, які роблять щось, що тобі не подобається», - вважає Поляков.

Він зазначив, що не хоче захищати Тупицького або його колег, оскільки можливо, що у цих людей достатньо гріхів, а у Тупицького дійсно є ділянка в Криму. Але тоді, каже Поляков, потрібно провести розслідування і покарати по букві закону.

«А я хочу відзначити ще один важливий факт, що поки тривають ці розбірки за майже пів року суд прийняв тільки два рішення, і то їх приймав Другий сенат. Порядки денні приймаються, але через конфлікт між Банковою і главою КСУ по факту суд в замороженому стані і загруз у політичних чварах», - говорить Поляков.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше Поляков заявив, що в нашій країні боротьба з пропагандою стала в рази важливіше боротьби з бідністю.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Кущ заявив, що влада підводить людей до конституційного референдуму.