США прагнуть розширити свою медіа-вплив в Україні. Так в своєму блозі «Правки Полякова» заявив депутат Антон Поляков, який розповів про те, як зараз працює цензура в нашій країні.

Зокрема, він розповів про те, що крім проросійських каналів за допомогою РНБО були введені санкції проти сайтів Російської федерації. Під санкції також потрапили ряд російських ТОВ, від страхових до будівельних компаній, навіть університети. Всього - 81 юрособа.

«Введено санкції і проти 26 фізосіб. Гучних імен немає, але є топи-генерали МВС РФ, заступник міністра праці та соцполітики, заступник міністра МВС РФ, керівники служб ФСБ, представники структур Ради Федерації Федеральних зборів РФ і тд. Ну добре, напевно, все правильно - все ж вороги, з якими у нас війна», - розповів Поляков.

При цьому він зазначає, що санкції отримали також і три громадянини Франції, депутати Європарламенту - Віржіні Жорон, Лакапель Жан-Лін, Олів'є Філіп, представник крайньо-правової політгрупи «Ідентичність і демократія», оскільки вони в 2020 відвідували Крим. Політик нагадав, що нещодавно в Крим їздили також і китайці, тому його цікавить питання, чи будуть санкції і проти них.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Для ліричного відступу, в цілому все виразніше видно, що в нашій країні боротьба з пропагандою стала в рази важливіша, ніж боротьба з бідністю. РНБО дуже стурбовані інформаційною безпекою України і створили Центр протидії дезінформації. Питання в тому, наскільки об'єктивно такі центри будуть працювати, відкрито взявши на себе роль цензорів і охоронців журналістських стандартів», - говорить Поляков.

Крім цього, він розповів, що США прагнуть розширити свою медіа-вплив в Україні, в тому числі з урахуванням розширення непідвласного Telegram, адже треба боротися за аудиторію. На цей раз вони виділили $ 3,5 млн на проект "Learn to Discern" (Вивчай та розрізняй).

«У посольстві США в Україні вважають, що медіаграмотність потрібна для «зміцнення суверенітету проти російської дезінформації». А що називається на думку Штатів «російською дезінформацією»? Правильно, все, що робить замах на їх правоту і вплив», - вважає Поляков.

Нагадаємо, Бортнік заявив, що ведення будь-яких економічних санкцій всередині РНБО ставить під загрозу взагалі існування і цілісність цієї структури.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Бобровська прокоментувала конфлікт між Байденом і Путіним: «Тривожний дзвіночок».