Політолог Михайло Чаплига у прямому ефірі програми «Чаплыга отвечает» розповів, кому належить земля. За його словами, згідно з Конституцією влада не має права передавати право власності на землю кому-небудь взагалі.

«Земля чия? А Конституційний суд чий? Відкриваємо Конституцію і розуміємо кілька базових речей. Земля, надра, повітря, вода: є право власності. Уряд має тільки право розпорядження від нашого імені. Чи може той, кому ви делегували на короткий період часу право розпорядження, без вашої згоди продати комусь право власності?», - зазначив Чаплига.

Як зазначає політолог, за Конституцією земля належить народу, тому люди можуть лише делегувати право власності на землю влади. За його словами, уряд має лише право розпорядження землею від нашого імені, а продавати, за Конституцією, не може.

«Коли буде сьомий президент в моїй особі, Конституційний суд буде працювати, і він згадає, що за Конституцією право власності є невідчужуваними, і воно належить народу. Влада може тільки розпоряджатися тимчасово від імені власників, але не змінювати форму власності. Утріть сльози, все буде добре, але для тих, хто виживе, тому що буде «Коліївщина», вона вже починається», - зазначив політолог.

За словами експерта, влада не має права передавати право власності на землю комусь іншому, тому що за Конституцією влада має тільки право розпоряджатися землею, яка належить народу. Як зазначив Чаплига, існує шанс, що почнеться селянське повстання.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував слова Чаплиги, що президентські вибори це завжди битва анти-рейтингів.

Раніше для Знай.ua Чаплига розповів про невдалі рекламні акції «Слуг народу».