В Україні є недержавні пенсійні фонди, які гарантуватимуть спокійну і забезпечену старість. Про це розповіла експертка недержавної пенсійної системи Ольга Бондаренко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«До питання про накопичення пенсії треба підійти грамотно і головне не затягувати, бо на сьогоднішній день в Україні вже є одне покоління без гідного пенсійного забезпечення на період пенсійного віку. В Україні система недержавного пенсійного накопичення працює з 2004 року. У 2004 році у нас з'явився закон «Про недержавне пенсійне забезпечення»», - розповіла вона.

Бондаренко сказала, що цей законопроєкт дійсно дуже хороший, він добре відпрацьований з точки зору захисту людини і вкладника в систему. В Україні існує трьохрівнева пенсійна система, повідомила вона, перший рівень – солідарний – це ті пенсії, які ми отримуємо всі.

«Є другий рівень – це обов'язкові пенсійні накопичення, яких на сьогодні в Україні немає. І є третій рівень – це добровільні накопичення, кожна людина в певний період свого життя приймає самостійне рішення, що їй недостатньо солідарного рівня і пенсії в три тисячі гривень, тому вона буде формувати накопичення», - підкреслила вона.

Бондаренко повідомила, що система така в Україні є, просто вона не має великого масштабу через те, що мало хто про це знає. В Україні в принципі немає культури накопичення собі на пенсію, вважає вона, тому що нас ніколи і ніхто цьому не вчив.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Ми жили в пострадянському просторі, коли держава гарантувала пенсії, ми перейшли в ринкову економіку, система перейшла, а люди ні», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенка, що українці зможуть зробити перерахунок вартості комунальних послуг.

Також раніше Завальнюк розповіла про нові субсидії: як відбувається компенсація і в якому розмірі.