Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лібертаріанець, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» заявив, що Україна повинна наслідувати приклад США 200 років тому. На його думку, якщо почати жити по лібертаріанським принципам, в Україні життя стане краще.

«Що зробили 200 років тому американці, щоб всі гроші світу і люди з радістю просили американське громадянство? Вони дали свободу, вони дали лібертаріанство в своїй країні. Вони сказали: «тепер ви можете заробляти, скільки хочете, не платити королю податки, у нас є ввізне мито, а товар пересувається вільно, послугу створюєте і продаєте її на вільному ринку», - розповів Балашов.

За словами експерта, 200 років тому, коли США формувалися як незалежна країна, держава в цілому у них виконувала лише роль арбітра. Як зазначив Балашов, держава стежила, чи правильно громадяни торгують, чи дотримуються закони, і карало за злочини.

«Суспільство почало заробляти дуже багато. 200 років тому була створена найбільш вільна в світі країна, в результаті в цю країну за 300 років переїхало 350-400 мільйонів європейців, а також громадян з усього світу. Вони зробили привабливу країну для грошей, товарів і людей. Нам треба створити на території країни лібертаріанські умови для грошей, товарів і людей. Історичний приклад – ось він», - підкреслив Балашов.

На думку експерта, Україна може зробити те, що зробила Америка 200 років тому – створити умови кожному громадянину для заробітку грошей. За словами Балашова, українців не повинен хвилювати бюджет країни – їх повинен хвилювати їхній власний заробіток.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Балашов розповів, що заважає людині почати більше заробляти.

Раніше Знай.ua публікував слова Балашова, що державні підприємства нереально зробити беззбитковими.