Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що загострення війни на Донбасі неминуче в найближчі 5-10 років.

«Те загострення, яке було навесні, я вважаю, було обумовлене тактичними інтересами Путіна, Росії. Для того, щоб звернути на себе увагу, викликати нову адміністрацію Байдена до переговорів. Ми були дійсно всі перелякані», - говорить експерт.

За його словами, навіть інвестори відкладали прийняття рішень з багатьох бізнес-проєктів, оскільки було незрозуміло, почнеться повномасштабна війна чи ні.

«На мій погляд, Росія в певному сенсі вичерпує свій запас міцності, цивілізаційну нішу. Вони жадають склеювати далі суспільство ідеєю про «русский мир», але коріння «русского мира» в Києві. Воно тут! Засновник Москви – Долгорукий – похований тут! І, так чи інакше, Росії необхідно постійно утримувати внутрішню цілісність за рахунок зовнішньої експансії. А Україна занадто близько знаходиться», - сказав Толкачов.

Він зазначив, що Україна не може «зібрати речі і виїхати на безпечну відстань» від Росії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Ми нікуди не подінемося. Нам доведеться сусідити, але це сусідство не може бути... Або ціною нашого існування, або треба щось робити з Росією в стратегічній перспективі», - підкреслив футуролог.

На його думку, в стратегічній перспективі Росію потрібно утилізувати як державу шляхом проведення української експансії.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Толкачов розповів, що буде зі «Слугою народу» без Зеленського.

Також Знай.uа повідомляв, що Толкачов розповів, які є рівні війни.