Чому багато всім відомих корупціонерів залишилися не тільки на свободі, але і при посадах? Ситуацію у програмі «Що далі?» з Русланом Бізяєвим на каналі «Знай 24» коментує кандидат в президенти, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов.

«Насправді антикорупційні органи працюють, і садять зараз дуже багатьох. Але справа ось в чому. Різні держави тисячоліттями вішали контрабандистів, рубали їм голови, варили в смолі – а вони нікуди не поділися. Приблизно так зараз йде справа з корупціонерами. Якщо на митниці занадто високе мито, контрабанда все одно буде. І буде корупція – особливо в такому суспільстві, де за це в смолі не варять. Та ще й спробуйте відправити до в'язниці того, у кого є гроші на адвоката. Корупція в Україні буде зберігатися, поки буде зберігатися її причина. Ніхто не хоче платити на митниці 32 відсотки збору, і бізнес теж не хоче», - зазначає політик.

Він зазначив, що Україна в цьому плані знаходиться не в такому становищі, як західноєвропейські країни.

«Європа може дозволити собі відлякувати бізнес податками, а ми не можемо. У неї є все, у неї є старі гроші, на яких робляться нові. Там є туризм, а виробництво в Європі ні до чого. Європейців це влаштовує – а нас чи влаштує жити в злиднях, та ще без історичних пам'яток? До нас туристи валом не повалять», - вважає Геннадій Балашов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував заяви Джо Байдена щодо Росії.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також Балашов закликав Україну створити лібертаріанські умови для розвитку бізнесу