Лідер лібертаріанської партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, як ставиться до світової ідеї введення безумовного базового доходу.

«Якщо ми будемо говорити про пенсіонерів, то вони давно вже заслужили справедливість. Ми повинні їм дати базовий дохід $500, і щоб вони ні в чому не мали потреби. Тому що у нас як до пенсіонерів ставляться – давайте їм дамо стільки, скільки ми можемо дозволити їм дати», - говорить політик.

Балашов зізнався, що його пенсія становить $90, і на ці гроші неможливо прожити, тому він живе за рахунок інших доходів.

«Але основна маса людей на $90 живе. А треба дати фізіологічний мінімум. Я вважаю, зараз фізіологічний мінімум – це десь $500, щоб людина себе нормально почувала», - сказав він.

На його думку, в Україні треба зрівняти пенсії.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

«Тому що зараз отримують так: прокурор, суддя, міліціонер отримує 100 тис. грн, а рядовий пенсіонер отримує 2 тис. грн. Тобто треба зрівняти все до $500 і вирівняти для всіх пенсію. І не морочити голову з пенсійним фондом», - підкреслив Балашов.

Політик вважає, що для цього покоління це буде соціально справедливим, а ось наступне повинно буде накопичити собі накопичувальну пенсію.

«Але не в українських фондах, не обов'язково в українських. А він може у всіх фондах світу накопичувати. Вибери собі фонд, якому ти довіряєш. У нас же обмежувач стоїть, ми не можемо свої гроші складати в іноземні пенсійні фонди. Але треба пенсійні фонди сюди пустити як корпорації. Коли тут з'являться їхні пенсійні фонди, вони розроблять програму для наших пенсіонерів і гарантовано будуть їм виплачувати гроші», - резюмував Балашов.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Балашов заявив, що Україна вже в НАТО, тільки залишилися політичні питання всередині країн-учасниць.

Також Знай.uа повідомляв, що Балашов розповів, які схеми заробітку працюють в Україні.