Експерт у галузі авіабудівництва Сергій Корж в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком зазначив, що співпраця українських підприємств "Івченко Прогрес" і "Мотор Січ" з Китаєм не соромна і не є витоком.

"Я знаю, що багато років “Івченко Прогрес” і “Мотор Січ” співпрацюють, понад 10 років, з китайськими своїми товаришами. І це всім відомо. Тобто, продавати продукцію — це зовсім не соромно. Це не є витоки. Робити спільну якусь продукцію — тут є нюанси. Але є прекрасна, величезна кількість прикладів того ж заходу. Тому що всі ці компанії: західні, американські, європейські, вони мають СП (спільні підприємства, - ред.) в Китаї. Вони обслуговують свою новітню авіаційну техніку", - сказав Сергій Корж.

Він зазначив, що Україна може застосувати моделі захисту інтелектуальної власності, щоб не було витоків технологій.

"Від продажу серійної продукції розробник повинен черпати ресурси для нових розробок. Те, що відбувається, теж не зовсім правильно, на Антонові. Тому що там не від продажу літаків вони черпають ресурси для нових розробок, а від експлуатації всього 6-7 літаків... Над цим можна думати. Як зробити єдину компетенцію, єдиний центр, єдину корпорацію. Формально вона є... Не обов'язково (державі, - ред.) цим всім володіти, тому що у держави немає інвестицій для того, що я сказав: це розвитку ливарного виробництва, створення ковальсько-пресового виробництва", - додав Корж.

Як повідомляв Знай.ua, Бужанський зазначив, що капіталізм не розуміє такого поняття "вдаримо по олігархам".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Бізяєва, хто виграє битву за космос, той фактично виграє битву за Землю.