Яку користь приносить українському авіабудуванню інтерес нинішньої державної влади до нього? Це питання у програмі «Романенко. Бесіди» розглядає експерт в галузі авіабудування Сергій Корж.

«У всіх розвинених країнах влада підтримує авіацію і лобіює інтереси своїх розробників. Але такі моделі, особливо фінансування розробок, формуються десятиліттями. А в нашій країні я бачу багато відхилень від правильної моделі. В Україні фінансують не конкурентоспроможні розробки, а ті, що вже є. А в державних органах експертів з авіаційної галузі недостатньо. У нашій країні є повний цикл, але він досить обмежений у плані створення та експлуатації авіаційної техніки. Чиновники та політики чують тільки одну точку зору з вуст керівників галузі - а вони не завжди стоять на передових позиціях», - говорить експерт.

На його думку, Україні як державі-авіабудівнику потрібно чітко зрозуміти своє місце у світовому розкладі.

«Авіація і космонавтика - це глобальні галузі, і в них продукція, з якої країна хоче вийти на ринок, повинна бути конкурентоспроможною. Внутрішній ринок маленький, а світовий бажаний для всіх. А конкурентоспроможна продукція за визначенням повинна бути інноваційною. Необхідно, щоб інновації або приносили нову якість для замовника, або здешевлювали виробництво», - зазначає Сергій Корж.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він закликав українських авіабудівників проявляти більше самостійності.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Також Корж заявив, що вважає українські авіаційні двигуни кращими у світі