Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лібертаріанець, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» розповів про зміну політичних поглядів Путіна. За його словами, після саміту в Женеві Путін поміняв свої погляди.

«Це не відстежили чітко журналісти, але, мені здається, що «російська весна» почалася. Потепління відносин між США і Росією просто так відбутися не можуть. Це означає, що хтось комусь поступився. А хто може поступитися? Безумовно Путін. Ще місяць тому я говорив, що якщо ми побачимо, що Путін буде їхати з Женеви удаваний переможцем, це означає початок «російської весни» – Путін пішов на поступки», - зазначив Балашов.

Як зазначив Балашов, Путін більше не говорить про «червоних лінії». За словами експерта, Володимир Путін практично нічого не говорив про Україну і Донбас, а тільки сказав, що треба в базисі тримати Мінські угоду, з чим погодився Джо Байден. Балашов підкреслив, що формулювання «в базисі» означає, що Путін може поступитися і погодитися на поправки в Мінських угодах, які зіграють на руку Україні.

«Тепер будуть переставлятися всередині Мінських угод пункти – це те, що для України дуже вигідно, тому що проблема полягала в особливому статусі, коли проводити вибори і передавати кордон. Відкривається можливість кордон забрати раніше. Путін повертається з новими введеннями для росіян», - підкреслив Балашов.

На думку Балашова, Росія стоїть напередодні дуже великих змін в перебігу найближчих п'яти років. Як зазначив експерт, Путін дав запевнення, що Росія буде змінювати політику по відношенню до світу і до України. Балашов підкреслив, що Путін зазначив, що вступ України в НАТО більше не важливе питання для Росії, хоча раніше він заявляв, що це «червона лінія» для РФ.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Дуже важливо розуміти, що коли Путін їхав з Женеви, він вже здав частину того, що вчора «русский мир» намагався відстоювати. Це для нас дуже хороший посил», - зазначив Балашов.

Нагадаємо, на Знай.ua Балашов заявив, що в Україні треба зрівняти пенсії.

Раніше Знай.ua публікував думку Балашова про позицію Байдена в Женеві: Абсолютна перевага.