Політолог Тарас Загородній у власному блозі розповів про реальну суть податкової амністії. За його словами, влада хоче повністю взяти під контроль наш матеріальний стан і нарахувати всім податків.

«Це ні разу не законопроєкт про податкову амністію. Там дуже багато підводних каменів, головний зміст яких залізти в кишеню кожному громадянину України і щоб кожен громадянин України, який раніше ніколи не стикався з нашою нешанованою Податковою, нарешті відчув подих і «турботу» податкового апарату на собі», - зазначив Загородній.

За словами експерта, спочатку було заявлено, що цей законопроєкт дозволить всім підприємцям задекларувати несплачені податки, а якщо протягом року не скористатися даною пропозицією, за несплату може бути понесена кримінальна і адміністративна відповідальність.

«Вони хочуть заднім числом нарахувати всім податки. Для малого та середнього бізнесу хочуть поставити планку аж 2005 року, тобто ти повинен був зберігати всі свої чеки і декларації з 2005 року, хоча термін слідства по ухиленню від податків це 10 років, тобто вони розширюють на 5 років. Це де-факто війна, яку оголосили «Слуги народу» всьому народу України», - підкреслив Загородній.

Як зазначив експерт, влада, таким чином, хоче звинуватити всіх українців в несплаті податків. За його словами, держава сама винна, що в сфері податків, як він зазначив, був бардак.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

«Досить смішні вимоги, щоб легалізувати кошти, які нібито несплачені. Як говорив головний ідеолог цієї реформи Гетманцев: «Деякі громадяни нашої країни незаконно накопичили багатства». Знаєте, це схоже на продрозкладку більшовиків, правда вони звинувачують усіх у тому, що вони нібито ухиляються від податків», - сказав політолог.

За словами експерта, все декларування буде здійснюватися тільки через банк, а готівкові кошти зовсім не можна буде декларувати. Як зазначив Загородній, головна мета цього законопроєкту це змусити всіх українців звітувати про свої витрати.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Загороднього, що депутати хочуть, щоб свято життя можна було продовжити ще на п'ять років.

Раніше Знай.ua поширював слова Загороднього, що люди створили школу, яка дерибанить наші з вами гроші.