У програмі «Український тиждень» з Юрієм Лапаєвим колишній заступник секретаря РНБО і генерал-майор запасу Сергій Кривонос обґрунтував важливість територіальної оборони для України і пояснив, кому ця система має підпорядковуватися.

«Територіальна оборона потрібна Збройним силам тільки як резерв для поповнення втрат», - стверджує генерал-майор. Водночас він попереджає, що цим часто маніпулюють: у законопроєкті зазначають, що тероборону можна використовувати у будь-якому регіоні. Кривонос пояснює, що цим влада лише відлякує громадян і демотивує їх захищати свій дім, адже вони розуміють, що їх відішлють воювати не туди, куди би їм хотілося.

Також експерт міркує, що замість використовувати тероборону як кадровий резерв війська можна би було покращити кадрову роботу в державі і ВСУ зокрема. «Може, краще почати з цього? А зараз просто людей збираються заманювати, як ослів, морквою, для розв'язання кадрової проблеми. Це – брехня і маніпуляція», - стверджує Кривонос.

Принагідно гість програми акцентує на тому, що тероборона має підпорядковуватися лише Міністерству оборони. Він пояснює, що діло армії – війна, а територіальної оборони – посилення безпеки в тилу за рахунок місцевих резервів.

«Глава Генштабу як головнокомандувач не має права безпосередньо керувати цивільними організаціями. А ось Міністерство оборони може це робити, використовуючи повноваження Кабінету міністрів», - констатує генерал-майор.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадуємо, Кривонос пояснив, чому в Україні необхідно сформувати тероборону.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Таран попередив, що навіть вступ у НАТО не захистить від агресії РФ.