У своєму блозі «Правки Полякова» депутат Антон Поляков розповів про велике підвищення тарифів на комунальні послуги і розкритикував дії влади, які призводять до «обдирання» народу.

«Українці більше не бідні, вони жебраки. Платіжки на комуналку виросли більше ніж в половину. Вартість тарифів зросла на 36 відсотків у порівнянні з квітнем минулого року. І це при тому, що люди виходили на мітинги, що в світі пандемія, яка на Україні відобразилася найгірше, і це при тому, що нам обіцяли знайти вихід і примарно знизити тарифи», - заявив Поляков.

Він зазначив, що ці цифри – це показники державної служби статистики України. За словами Полякова, вони не соромляться говорити про те, як вміло нас обкрадають. Депутат додав, що в квітні цього року українці виклали за житлово-комунальні послуги 22,7 млрд грн, продовживши переплачувати нараховані суми і погашати накопичені за попередні місяці борги.

«Які ж все-таки в Україні дисципліновані і правильні люди. Тільки вдумайтеся: влада з олігархами вже кілька десятків років обдирає нас усіх до ниточки і за рахунок цього шикарно живе кілька десятків сімей, а українці все одно справно платять тарифи, а коли у них не виходить вчасно заплатити, то спеціально збирають і розплачуються пізніше. Наприклад, влітку, коли тарифи менші», - говорить Поляков.

Він нагадав, що одна з причин підвищення платіжок за комуналку - це скасування пільгового тарифу в 90 коп / кВт-година для населення на перші 100 кВт-год електроенергії і введення єдиного тарифу на рівні 1,68 грн / кВт-год. Постанова Кабміну, якою підвищується ціна, прийнята нібито щоб уникнути стрімкого зростання тарифу для населення із січня 2021 року, додав депутат.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

«Таку легенду нам видали з Міненерго. А зараз вирішили кинути кістку з панського столу у вигляді компенсації і нібито роздадуть українцям 1,4 млрд грн з держбюджету. Чому нібито? Та тому що, як правило, світить ця кістка не кожному, а тільки окремим категоріям населення: багатодітним, якщо немає в будинку газу, без центрального опалення, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками і все. А решта - будьте ласкаві, гроші, відкладені на мінімальний відпочинок, віддайте державі», - розповів Поляков.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, відбувається компенсація нових субсидій.

Раніше Поляков заявив, що держборг України на поточний момент становить понад $ 90,4 млрд.