Депутат Антон Поляков у своєму блозі «Правки Полякова» розповів про те, що Україна вирішила допомогти Судану, одній з найбідніших держав Африки, списати борг перед Міжнародним валютним фондом, при тому, що сама перебуває у великих боргах. Зокрема через те, що Судан відмовився розміщувати у себе російські військові бази.

«Україна, одна з найбідніших і загрузлих в боргах країн Європи, взяла на себе зобов'язання "посильно допомогти" Судану, незважаючи на те, що сама повністю в боргах. МВФ зобов'язав Україну виплатити частину боргу африканської держави, яку не всі українці з ходу знайдуть на карті, в розмірі 6 млн доларів. Кабмін вже схвалив рішення про спрямування цих грошей зі спеціальних рахунків України в МВФ. І це при тому, що держборг України на поточний момент становить понад $90,4 млрд, в 2021 році Київ повинен повернути МВФ майже $1,7 млрд», - розповів Поляков.

За його словами, Україна стала однією з двох десятків країн, які "скинулися" Судану. Політик зазначив, що наша країна не сама ініціювала цю допомогу, а нас зобов'язав МВФ. Суть в тому, пояснив Поляков, що Фонд вирішив профінансувати повне звільнення країни від боргу перед самим собою.

«Тепер, коли чергове «сорося» розповідатиме, що борги перед МВФ обов'язково треба погашати, можете сміливо відправляти його до цього кейсу. Списати борги МВФ погодився після появи інформації про те, що Судан відмовився розміщувати у себе російські військові бази. Після цього Вашингтон пообіцяв країні підтримку з виплатою боргів на суму близько одного мільярда доларів, а також ще 2 мільярди виділив на закупівлю вакцин від коронавірусу», - каже депутат.

Поляков зазначив, що офіційна причина - це відновлення суверенного імунітету Судану і виключення країни зі списку спонсорів тероризму. Але, додав депутат, зробив він це не зі своєї скарбнички, а в тому числі з казни України. Поляков додав, що якщо дивитися ще глибше, то Судан межує, зокрема, з Єгиптом, Ефіопією, і за рахунок свого географічного положення, виходу до Червоного моря, а також наявності корисних копалин став ласим шматочком для світових держав, у яких свої бачення на цю африканську країну.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

«Їм плювати на наші проблеми», - заявив Поляков.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Поляков розповів про конфлікт КСУ і президента.

Раніше Атаманюк розповів, як повинна проходити політика деолігархізації.