Як відомо, часто в Україні все зводять до питання мови. У програмі Сергія Дойка «Особистість» архітектор і художник Олексій Степанов розповів, як до мовного питання ставляться на Заході.

Гість програми зазначає, що, наприклад, у Сполучених Штатах люди говорять різними говірками, але ця різниця для них не суттєва. «Там мовне питання нікого не хвилює», - пояснює він.

Натомість в Україні, стверджує Степанов, існує різниця навіть між просторіччям та академічною мовою, що в тих же Штатах не важливо. Як він зазначає, подібна ситуація і в Європі У приклад експерт наводить Брюссель, в якому як у європейській столиці в ходу і німецька, і англійська, і валлонська, і фламандська.

«Коли їдеш в метро, навіть не зовсім зрозуміло, якою саме мовою говорять навколо. І ніхто з цього проблеми не робить», - розповідає Степанов.

Архітектор вважає, що важливе лише одне – розуміти один одного, незалежно від мови. Тому, стверджує він, ніде у світі мовне питання не стоїть так гостро. «Немає їх і в усьому цивілізованому світі, там панує мультикультуралізм. Чому б і Україні не взяти приклад з цього світу?» - міркує експерт.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Водночас Степанов вважає неправильним все в Україні зводити до питання мови, адже найбільша проблема – корупція.

Нагадуємо, Рибчинський сказав, що не бажає Україні стати монодержавою в мовному питанні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Степанов розповів про створення Діснейленду в Україні.