Політолог-міжнародник Максим Ялі в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, яка доля очікує п'ятого президента України, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка.

«Його трошки придушили, він знаходиться під ковпаком. Мені буде цікаво спостерігати, як він буде виступати з протестами проти тієї ж формули Штайнмаєра, проти якої він так яро виступав в 2020», - говорить експерт.

На його думку, Порошенко знову може почати розповідати, що тільки завдяки йому був досягнутий цей компроміс у вигляді формули Штайнмаєра.

«Його виборці вже стільки всього проковтнули, що точно не подавляться цим. Якщо вони проковтнули «плівки Бігуса», «плівки Деркача»... Там можливо все», - сказав Ялі.

Політолог вважає, що «Європейська солідарність» створювалася за образом секти, де «віра в лідера сильна». Він зазначає, що виборці Порошенка дуже швидко забувають, що казав і робив їхній лідер учора.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

У той же час Ялі допускає, що кількість прихильників п'ятого президента може зменшитися.

«Якийсь же все-таки відсоток людей з критичним мисленням за нього голосували і підтримували – я знаю таких. Але все одно, в основі це секта, і вона залишиться міцною. Вони дивляться телеканал «Прямий» і «5 канал», там все чудово. Там їм все розкажуть, як треба», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Атаманюк заявив, що проти деяких експрезидентів треба вести слідство.

Також Знай.uа повідомляв, що Карасьов розповів, як Порошенко «відбивається» від Зеленського.