Саміт Путіна і Байдена поставив на паузу дипломатичну війну між Росією і США. Про це розповів експерт українського інституту майбутнього Ілія Куса експерту з міжнародної та внутрішньої політики Юрію Романенко у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Посли США і Росії повернуться і припиниться взаємна висилка дипломатів, яка була останні пів року. Можливо, почнеться розмова про обмін ув'язненими, про що сказали Байден і Путін. Ще один важливий момент саміту, почалися переговори про кібербезпеку, а це дуже важливо, в тому числі і для України, тому що кіберпростір – один з найнепередбачуваних», - сказав він.

Куса вважає, що США не хочуть, щоб інциденти в кіберпросторі приводили до масштабних зіткнень з Росією. А кіберзагрози в сьогоднішньому світі дуже серйозні, тому що блокада Катару у 2016 році почалася з того, що твіт-аккаунт лідера Катару зламали і написали якусь гидоту і використовували це як привід.

«Саміт стабілізував ринки, тому що з квітня місяця, коли було загострення з боку Росії, багато хто очікував санкції, скакав курс рубля, а після цього саміту всі позитивно відгукнулися, що нібито повернулася якась визначеність у відносинах і це дуже добре для бізнесу. Я цей саміт слухав, зупинивши подих в очікуванні, що буде сказано по Україні, але нічого особливого не сталося - Україна не була центральною темою саміту», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Коржа, що від продажу серійної продукції розробник повинен черпати ресурси для нових розробок.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також раніше Романенко розповідав, про розслідування Бігуса.