Якби ми отримували пенсії, зарплати і рівень життя, як в ЄС, у нас не було б і боргів. Так заявила журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua, яка розповіла про заборгованість українців і про автоматичне стягнення боргів з рахунків банками.

«В той час, як боржники за комуналку можуть позбутися житла, банківські працівники вирішили допомогти владі вибити у народу останні копійки. Тому до нової системи обміну інформацією приєднався державний "Приват" і ще шість банків», - розповіла Завальнюк.

Журналістка пояснила, що це дозволяє автоматично списувати гроші з карток боржників. За її словами, найближчим часом планується підключення до платформи та інших банків.

«А все тому, що, виявляється, українці гірше всіх в Європі платять по боргах. А те, що ми найбідніша країна в Європі - це нікого в органах влади не хвилює? Маючи ми можливість отримувати пенсії і зарплати, як там, і рівень життя як в ЄС, наші люди б платили вчасно і боргів б не було», - вважає Завальнюк.

Вона зазначила, що в середньому кожна сім'я тільки за комуналку накопичила за 5 тис. грн заборгованості, а також українці повинні більше 100 млрд грн в сумі за мікрокредитами, аліментами, несплаченими податками. А з огляду на те, які драконівські закони вступають в силу з липня, можна сміливо сказати, що люди в нашій країні кожен день будуть воювати з власною державою за життя, додала журналістка.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Тепер заарештовувати банківські рахунки можуть з будь-яких боргів. Ось так хочеться сказати тим, хто це придумав, а ви про обов'язок служити народу пам'ятаєте? Начебто депутати і міністри клятву на знищення народу не давали. А все до цього йде», - заявила Завальнюк.

Нагадаємо, Завальнюк розповіла, що тариф на опалення в опалювальному сезоні може вирости на 15-40%.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв вважає, що Німеччина віддала Франції політичну пальму першості в ЄС.