В Україні повно чиновників, які отримують тисячі гривень з нашого бюджету, при цьому вони абсолютно неефективно працюють. Про це розповіла експерт з економічних питань Юлія Глушко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Мій аналіз заробітних плат чиновників почався з ФОПів в Миколаївській області, ця область зараз знаходиться на межі економічної катастрофи. У цій області в основному працює тільки сільське господарство. Мені показали, як там працюють успішні чиновники, їх обласної дирекції інфекційної лікарні», - розповіла вона.

Глушко повідомила, що директор цієї лікарні в Миколаївській області отримує заробітну плату в розмірі 120 тисяч гривень. Вона почала вивчати питання як йдуть справи з зарплатами інших медиків, особливо тих, які займаються ковідними хворими і з'ясувала, що їх зарплати становлять близько 9 тисяч гривень.

«У Донецькій області, де люди топлять дровами і вугіллям, а воду купують привізну по гривні за літр, я знайшла керівника Мінсоцполітики Донецької області, яка в минулому році отримувала 72 тисячі 350 гривень на місяць. У зв'язку з цим я вирішила поцікавитися, наскільки ефективно вона виконує свої обов'язки керівника», - сказала вона.

Глушко розповіла, що людям там два рази в тиждень трактором привозять і продають питну воду, вони з Мар'їнського району виїхати просто не можуть, робочі місця ніхто не створює і для того, щоб там люди отримали дозвіл на субсидії, вони дзвонять на пряму до Міністерства і отримують відмови. Тому ефективність роботи цієї керівниці на обличчя.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що з 1 липня планується підвищити прожитковий мінімум до 2294 гривень.

Також раніше Бізяєв розповідав, що Україна в даній політичній ситуації є інструментом.