Професійний перемовник Вадим Рахліс у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи повинні чиновники володіти навичками перемовника.

«Навичками професійного перемовника повинні володіти всі ті люди, які відповідальні за долю держави і які вступають в комунікацію, в діалог з іншими людьми, і завдяки цьому діалогу вирішується якась серйозна проблема», - каже експерт.

Він пояснив, хто такий перемовник і якими навичками він повинен володіти.

«Все наше життя – це не є переговори, все наше життя – є комунікація. А перемовник – це людина, яка професійно навчалася, має досвід і у якої ця поведінка вже на підсвідомості. Це не інформація, не знання і не навик – це підсвідомість», - сказав Рахліс.

Перемовник додав, що існує кілька напрямків переговорів:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

• Екстремальні, кризові переговори – звільнення заручників, запобігання терактам і порятунок людей, які схильні до самогубства;

• Бізнес-переговори – рейдерські захоплення;

• Дипломатичні переговори.

Також експерт розповів про ключові моменти в проведенні переговорів з точки зору державного менеджменту. За його словами, людина, яка перебуває при владі, перш за все повинна бути професіоналом у тій галузі, в якій працює.

«Я б більше поговорив про міністра закордонних справ, так як у нас війна... В принципі, це може стосуватися частково і президента, і прем'єр-міністра. Це людина, яка дипломат і яка спочатку повинна розуміти, що таке переговори. Міністр закордонних справ повинен володіти всіма навичками перемовника, у нього має бути це в підсвідомості. Це перш за все теоретична основа. По-друге, це конкретний напрям дипломатичних переговорів. Він повинен розуміти, що таке самовладання і управління собою в екстремальній ситуації. Він повинен розуміти, що таке адаптивні здібності організму, які допомагають в потрібний момент керувати собою, керувати своїми емоціями, керувати емоціями співрозмовника», - стверджує Рахліс.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Рахліс розповів, як врятував жінку в Казахстані.

Також Знай.uа повідомляв, що Рахліс розповів про психологічну допомогу для учасників АТО.