Саміт з зустрічі Байдена з Путіним фундаментально нічого не змінив.

Про це розповів експерт українського інституту майбутнього Ілія Куса експерту з міжнародної та внутрішньої політики Юрію Романенкові у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Ніхто нікого не злив, Україну не здали і за нашою спиною не домовилися. Не могло бути ніяких поступок в принципі і на пресконференціях Путін і Байден виступали з позиції принципу - це було видно. Кожен з них жорстко стояв на своєму і, по суті, був у своєму світі. Тому кожен з них залишився при своєму», - підкреслив він.

Куса сказав, що центральними темами саміту була стратегічна безпека, питання по Арктиці, яке дуже серйозно обговорювалося і питання про розкреслювання кордонів між Росією і США в їхніх політичних відносинах.

«По суті це була спроба розпочати діалог щодо виведення їх відносин в керовану конфронтацію. Протистояння триває, але так, щоб можна було його взяти під контроль. Тема стратегічної безпеки, обговорювана ними, дуже важлива, тому що є питання, в яких США не можуть обійтися без Росії, а саме міжнародна система контролю над озброєнням», - акцентував він.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Куса вважає, що останнім часом міжнародна система контролю над озброєнням та всі домовленості щодо ракет середньої і малої дальності, домовленості з відкритого неба, питання по ядерному роззброєнню і інші міжнародно-правові режими не дотримуються.

«Це питання, в яких Росія має голос», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Базара, що ми, мабуть, єдина держава Європи, ми все-таки європейці, з якої нічого не можна вивезти.

Також раніше Романенко розповідав, як росіяни реагують на розслідування Бігуса.