Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» розповів про релігію та віру майбутнього.

«Я чекаю другого пришестя Ісуса Христа. Але я вважаю, що це буде пришестя не одного якогось єдиного месії, а це буде масове пробудження людей і надздібностей у людей», - каже експерт.

За його словами, сьогодні людина має колосальні можливості психіки, фізичного тіла і своєї душі.

«Мені здається, що відбудеться масове пробудження надлюдських здібностей. І це буде як друге пришестя, але в масовому характері. Ось таких надздібних надлюдей духовно пробуджених, світоглядно розвинених, психічно зрілих Ісусів Христів буде багато. Ось це для мене друге пришестя», - сказав Толкачов.

Він підкреслив, що подібний сценарій передбачають багато фантастів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Якщо ми, наприклад, згадаємо братів Стругацьких... То вони говорили, що еволюція йде не тільки по лінії технологічного розвитку, але ще й розвитку самої людини. Це не чіп вбудувати в людину, це розвиток її як біологічного виду! І ось у Стругацьких в XXIII столітті з'являються людени, у яких активована якась чергова сигнальна система, і вони можуть читати думки, спілкуватися без слів, керувати матеріальним світом за допомогою сили думки... Ну, ось така фантастика», - розповів футуролог.

А ось релігії і церкви очікує велика криза, стверджує філософ. Толкачов зазначив, що релігія намагається керувати людьми за допомогою страху. На його думку, велика частина церков побудована або для управління людьми за допомогою страху, або для управління людьми для заробляння грошей.

«Чим люди будуть щасливішими, чим люди будуть більш психічно зрілими, тим складніше буде ними керувати. Тим більше керувати за допомогою страху. Ось якщо Бог – це любов, то людени майбутнього, ось ці надлюди, будуть богоподібними. Тому що вони, з одного боку, будуть творцями – вони будуть змінювати навколишній світ, а не просто споживачами... По-друге, вони будуть діяти з любові. Тобто ось ця людина майбутнього – це любов і творець», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Толкачов розповів, що буде зі «Слугою народу» без Зеленського.

Також Знай.uа повідомляв, що Толкачов розповів, які є рівні війни.