Урбаніст, громадський діяч, письменник Дмитро Данченко у програмі Олексія Толкачова «БДСМ» розповів про українську ідентичність.

«У Європи дуже багато проблем. Я критично дивлюся на все, що відбувається там. Критично завжди реагую на всі події, які відбуваються в Україні. З тієї причини, що де б я не жив, я все-таки ідентифікую себе як українця. Не соромлюся, пишаюся своєю ідентичністю», - каже громадський діяч.

За його словами, багато людей, які живуть в імміграції, намагаються піти від своєї ідентичності і злитися з місцевим суспільством.

«Я однозначно вважаю, що це не мій шлях. З тієї причини, що я не хочу адаптуватися, розмивати свою ідентичність. Ми не пластилін. Ми повинні бачити і вірити в ту цінність, яка все-таки закладена нашим культурним корінням, нашою культурною ідентичністю», - сказав Данченко.

Він зазначив, що Україна намагається наслідувати Заходу і своїм західним партнерам.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Нам здається, що якісь дорослі дядьки нас чогось навчать. Це потрібно, знову-таки, пожити за кордоном, щоб розуміти, наскільки ці дорослі дядьки хитрі», - резюмував письменник.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Кочевенко пояснив, чому Україну не беруть в НАТО.

Також Знай.uа повідомляв, що Кочевенко заявив, що Україна готова захищатися від РФ.