Про те, що насправді відбувається з монетизацією субсидій, розповів експерт з соціальної політики Андрій Павловський журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Субсидії були монетизовані ще три роки тому за часів уряду пана Гройсмана. Просто люди мали вибір: хтось хотів, щоб йому і надалі безготівково нараховували гроші на рахунок в «Ощадбанку», а банк за дорученням автоматично перераховував гроші надавачам послуг. У нас співвідношення було таке, що 90% отримували субсидію готівкою чи на банківські картки, а 10% згодилися на безвідсоткове перерахування банком автоматично», - розповів він.

Павловський сказав, що зараз уряд прийняв постанову, щоб всіх 100% перевести на монетизацію субсидій, разом з тим ми бачимо, що не для всіх це добре. У великих містах для пенсіонера це нормально, вважає він, а іншим субсидіантам, особливо в маленьких селах, отримувати ці гроші готівкою на руки чи на банківські картки не завжди зручно.

«Хочу акцентувати на тому, що уряд постійно вносить зміни в постанови про порядок нарахування та видачі субсидій і щоразу ці зміни роблять більш складними та більш жорсткими, що в кінцевому результаті приводить до скорочення родин, які мають право на отримання субсидій», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього, що потрібно розуміти, що НАТО зараз – це міф.

Також раніше Загородній розповідав, що нам наші шановні європейські партнери виносять мозок за якісь копійки.