Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лібертаріанець, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» розповів свою думку щодо посадки літака і арешта Протасевича. За його словами, Путін сам в шоці, адже в Білорусі може відбутися зміна влади, а Лукашенко був йому вигідний.

«Відбулася біфуркація дурості Лукашенка і більше нічого. За цим ми можемо якийсь задум малювати, але насправді я думаю, що Путін сам в шоці, тому що дуже близько, що зміна влади в Білорусі відбудеться», - зазначив Балашов.

За словами експерта, Путіна влаштовував Лукашенко, тому що він брав дешевий газ і перепродував його Заходу. Як зазначає лібертаріанець, на цьому саме і тримався Лукашенко.

«Коли ми думаємо, що політик рівня Лукашенка, займається чимось важливим, сидить в кабінеті і думає, як їм там картоплю вирощувати. Ні. Він думає, як продати газ. Як взяти знижку у Путіна і як його прогнати по газопроводах і продати або отримати нафту, переробити і розпродати. Ось все, про що він думає», - розповів Балашов.

Як зазначив Балашов, в Білорусі 12-13 державних підприємств, які контролює особисто Лукашенко, потрапили під санкції через посадку літака з Протасевичем.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

«БелАЗ і МАЗ – це вся твоя експортна продукція? Все, що ти вивозив за валюту, тепер ти вже не вивозиш. Нам їх БелАЗи і МАЗи не потрібні, тому що за великим рахунком це державні закупівлі, а нормальний бізнес МАЗ не купить», - зазначив Балашов.

Нагадаємо, Знай.ua публікував слова Балашова про саміт в Женеві, що Путін пішов на поступки.

Раніше на Знай.ua Балашов заявив, що Україна повинна створити лібертаріанські умови.