Казахський економіст і письменник Рахімбек Абдрахманов у програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы» розповів про взаємини Росії з Казахстаном. За його словами, Росія хоче політичної інтеграції.

«Існує безліч поляризованих точок зору на те, що зараз робить Росія, тому що певної логіки в їхніх діях немає. Росія чудово розуміє, що чинний режим стримано лояльний до того, що робить Москва: до зовнішньополітичної і внутрішньополітичної діяльності», - зазначив Абдрахманов.

За словами експерта, влада Казахстану лояльно ставиться до політики РФ і прямий цьому доказ, як зазначив економіст, Євразійське економічне співтовариство, тому що в цей економічний союз Казахстан вступив на шкоду собі.

«Діє класична колоніальна схема, коли Росія це метрополія, яка поставляє нам 90% готової продукції і 10% сировини, а ми навпаки (Казахстан, - ред.). Класична торгівля англійської метрополії з Індією», - підкреслив економіст.

Як зазначив експерт, деякі російські політики заявляють, що Росія може претендувати на казахські землі. Економіст підкреслив, що Росія бажає консолідуватися з Казахстаном в політичному сенсі.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Від Росії невідомо, що чекати. Росія поводиться трішки дивно і непередбачувано. Ми з нею зараз знаходимося в процесі дуже щільної економічної інтеграції, а Росія претендує на політичну інтеграцію, вони пропонують нам брати участь в спільних заявах щодо того, що вони роблять з Заходом, і санкційної політики. Але недавно наше Міністерство закордонних справ заявило, що ми знаходимося поки тільки в економічному союзі, і говорити про політичні заяви не варто», - підкреслив Абдрахманов.

Нагадаємо, для Знай.ua Романенко розповів, як росіяни реагують на розслідування Бігуса.

Раніше Знай.ua публікував слова Базара: Ми, мабуть, єдина держава Європи, ми все-таки європейці, з якого нічого не можна вивезти.