Нещодавно Україна купила 2 кораблі у Великобританії. Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов впевнений, що це «відмінне вкладення».

Таку думку він висловив у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Нам необхідний флот. Купівля у Великобританії – це хороше рішення, тому що це швидке рішення. Довгі розмови велися про необхідність будівництва... Але треба розуміти, що потужності, на яких ми можемо будувати флот, практично зруйновані», - каже експерт.

Наприклад, суднобудівні підприємства в Миколаєві – банкрути, стверджує Толкачов.

«Там величезні заборгованості по електроенергії, по заробітній платі, там розгублені інженери, там розгублені працівники... Максимум, що вони можуть, це обслуговувати недобудований ракетний крейсер «Україна», який вже навіть позбавлений імені, тягнути велику заборгованість по виплаті заробітної плати та ремонтувати наявні кораблі. Ось і все», - сказав юрист.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, в України пішло б щонайменше 3 роки на те, щоб побудувати два кораблі, які наша країна купила у Великобританії.

«Від проєктування, відновлення заводу до запуску будівництва і до спуску корабля на воду. Дуже великий час, нам кораблі необхідні зараз», - підкреслив Толкачов.

Він додав, що британських кораблів цілком достатньо, щоб забезпечити морську безпеку в разі нападу.

«Принаймні, відбити перші удари. Ну, а далі треба діяти всіма підручними засобами», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Толкачов розповів, що буде зі «Слугою народу» без Зеленського.

Також Знай.uа повідомляв, що Толкачов розповів, які є рівні війни.