Політолог Андрій Бодров у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розповів, чи буде Зеленський міняти Конституцію. За його словами, даний варіант малоймовірний, але чинний президент може піти на цей крок, якщо у нього не вийде переобратися.

«Щоб переписати Конституцію, в незалежності від того, що звикли порушувати Конституцію, норма про дві третини голосів в парламенті зберігається. На деякі проєкти, на які потрібна проста більшість, не можуть «наколядувати» голосів і доводиться ходити з простягнутою рукою по «сателітним групам», а ми говоримо про конституційні зміни», - зазначив Бодров.

За словами експерта, влада навряд чи зможе внести поправки до Конституції, тому що їм не вистачає голосів у парламенті навіть для прийняття простих законопроєктів, а для зміни Конституції потрібно інша більшість голосів.

«Це поки малореальне завдання. Єдине, що може бути, це зміни, які можуть статися, коли Зеленський вирішиться на дострокові вибори, і якщо вони дозріють, як сценарій всередині Банкової, і будуть реалізовані, то в такому випадку можуть бути реалізовані силові, фінансові та політичні ресурси, щоб продавити деякі зміни», - розповів політолог.

На думку експерта, найбільш вірогідний варіант, при якому Конституція буде змінюватися, це якщо Зеленський буде йти на другий термін і йому треба буде за всяку ціну внести поправки, щоб не понести покарання і зберегти певний вплив.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«На той випадок, якщо не вийде обратися і щоб не понести покарання, тому що до цілого ряду людей в наших елітах приходить усвідомлення того, що відбувається і як за це можуть потім запитати», - підкреслив політолог.

Нагадаємо, на Знай.ua Спиридонов заявив, що РФ не приймає участі в боротьбі за світове лідерство.

Раніше Знай.ua публікував слова Толкачова, що якщо людина дістанеться до Місяця, Марса – ми будемо далі споживачами.