Політичний експерт Руслан Бізяєв поміркував над тим, які зміни можуть відбутися у форматі Мінських угод. Також у прямому ефірі Знай 24 він сказав, що на саміті НАТО, а ще раніше на зустрічі G7+, по суті, Китаю оголосили холодну війну. Він пояснює, що Захід змінить своє ставлення до Росії через це нове розміщення геополітичних сил.

«Зараз для колективного Заходу Росія потрібна в статусі хоча б нейтрала», - стверджує експерт. Він попереджає, що для досягнення цієї мети Захід може зробити певні поступки в тому, що ще зовсім нещодавно вважалося неможливим. У приклад Бізяєв наводить позицію і щодо Криму, і щодо війни на Донбасі.

Тим не менш, на думку експерта, ані Меркель, ані Байден у своїх заявах нічого конкретного не казали про Мінські угоди. «Є буква Мінська, а є дух Мінська. Так-от буква, наскільки ми розуміємо, в цій ситуації нездійсненна», - пояснює Бізяєв. Але він попереджає про початок внутрішніх конфліктів в Україні щодо імплементації політичної частини «Мінська». Політолог пояснює, що частина українців сприйме це як капітуляцію.

Отже, він робить висновок, що зараз необхідно негайно перезавантажити діалог. «Тобто треба запропонувати альтернативу Мінським угодам, яка буде прийнятна для всіх», - стверджує Бізяєв.

Також аналітик відзначає і зміну кола тих, хто поставив свій підпис під Мінськими угодами. Він повідомляє, що з підписантів залишилася лише Меркель, яка скоро йде з посади, і Путін. Водночас Бізяєв припускає, що зустріч Зеленського з президентом РФ можлива. «Але до яких вона призведе наслідків? Навіть не одна зустріч з Путіним, а зустріч із Байденом. Макрон в цій ситуації виступає посередником», - міркує гість програми.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, Бізяєв оцінив підсумки зустрічі G7+ і саміту НАТО.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв розповів, у якому стані знаходиться конфлікт на Донбасі.