Голова Державної митної служби з 2009 по 2010 рік Анатолій Макаренко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, кого торкнеться податкова амністія.

"Всі громадяни України мають право на податкову амністію, крім чиновників, що служили державі з 1 січня 2010 року. Ось в цей період якщо ти займав державні посади, ти не маєш права на податкову амністію. Тому що ти подавав декларацію, і так далі. Для олігархів я думаю, що це буде дуже хороший варіант відбілювання своїх коштів. Зі своїми юридичними службами, політичними можливостями. Вони не допустять того, щоб держава "вкрала" у них гроші", - сказав Анатолій Макаренко.

Він зазначив, що законодавець закладав ідею про те, щоб всі стали чесними один перед одним: і держава перед громадянином, і громадянин перед державою.

"Прогноз мій вельми-вельми помірний. Це добре, що ми почали займатися такою практикою, як амністування капіталів. Хто від цього виграє: я не думаю, що виграє від цього середній клас, малий бізнес, громадянин звичайний. Немає довіри, і важко її пояснити, і важко донести до громадянина, що ти повинен завтра покласти в банк 500 тис. грн або 100 тис. грн... Ти кладеш в банк державний на спецрахунок. Потім держава через інструмент банку перевіряє походження грошей і тобі кажуть: "Все, гроші правильні. Ти можеш ними користуватися", - додав Макаренко.

За його словами, хоч людина і стає чесною перед державою, але вона не може бути впевнена в тому, що буде далі з банком, в якому лежать гроші. При цьому, суми до 400 тис. показувати не треба, тільки понад 500 тис.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Великі акули бізнесу інструмент цей використають, і свої гроші захистять. Величезний ризик для середнього класу, для звичайного громадянина, хто мав накопичення. Але є проблема: держава повинна довести нам з вами, що нас не обдурять", - підкреслив Макаренко.

Як повідомляв Знай.ua, Загородній порівняв законопроєкт про податкову амністію з продрозкалдкою більшовиків.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв зазначив, що в глобальному сенсі офшори будуть множитися на нуль.