За невиконання Конституції України президент може бути покараний. У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» колишній міністр юстиції України Олександр Лавринович розповів, хто цим може зайнятися.

«Є норма, що якщо президент вчасно не підписує закон, то він публікується за підписом голови Верховної Ради», - повідомляє колишній міністр юстиції. Тим не менш, як він каже, цю норму ще ніколи не використовували.

Лавринович міркує над тим, чи зможе голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зважитися на цей крок, якщо буде можливість і необхідність. На його думку, Разумков хоче у своїй діяльності відповідати закону.

«В нього є відповідний інтелект для того, щоб регулювати законодавчі процеси України. Є рівень підготовки... Але тут він, очевидно, зважає, де є сміливість, а де є нерозсудливість», - каже гість програми. Лавринович вважає, що Разумков оцінює, який ефект буде від такого кроку і чи варто на нього йти.

Також гість програми не дав відповіді на питання про найкращого спікера ВР за весь період незалежності України. Він пояснює, що кожен мав свій підхід і стиль, а робота ця не з простих. «Я на кілька місяців це спробував, коли один спікер пішов, а інший ще не був обраний. Це достатньо складна організаційна, психологічна робота», - розповідає Лавринович. Як він каже, голові Верховної Ради доводиться бути між багатьма вогнями і контролювати весь процес, не допустивши пожежі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадуємо, Пелюховський розповів про безкарність чиновників при владі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бодров розповів, чи буде Зеленський міняти Конституцію.