Британії потрібно повернутися в басейн Чорного моря. Вона для цього використовує два інструменти: Туреччину і свій Військово-морський флот, граючи на протиріччях між Сполученими Штатами Америки, які зараз йдуть приблизно звідусіль, і Європою, яка в корені не хоче ніякого загострення ніде, України і Росії. Так політаналітик Руслан Бізяєв у прямому ефірі Знай 24 прокоментував недавній інцидент із британським есмінцем Defender в Чорному морі.

«Судячи з того, що в українського МЗС і у ВВС трошки різні версії цієї події, то ситуація виглядає цікаво, - зазначає він. – Не будемо забувати, що поки що тільки Британія погодилася нам поставити мінні тральщики, щоправда, 89-го року побудови. Але в загальному і цілому це дуже складна ситуація. Британія продовжуватиме тут гру, постійно шукаючи вразливі точки».

Ведуча запитує, чи має Британія більший вплив на Україну, ніж США і Євросоюз?

«Намагається. Їм це дає можливість спробувати побудувати трикутник Лондон – Анкара – Київ, таким чином замкнувши цю лінію, щоб створити Росії дуже великі проблеми напередодні неминучої великої гри – глобального протистояння двох імперій. Десь інтереси можуть ситуативно збігатися, десь розходитися, як, наприклад, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні», - пояснює Бізяєв.

Він також не виключає, що президент США Джо Байден вимагатиме у британців не провокувати Кремль у Чорному морі.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

«Не виключено. Судячи з усього, перед зустріччю Байдена і Путіна всі гострі теми якимось абсолютно випадковим чином були «забуті». Наприклад, що там з пригодами Петрова і Боширова в Чехії?», - робить висновок Руслан Бізяєв.

Нагадаємо, Захід у Чорне море бойових кораблів країн НАТО дуже стривожив росіян.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, які перспективи розвитку осі Лондон-Київ.