Колишній глава Державної митної служби Анатолій Макаренко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про ризики добровільного декларування.

«У нас, на мій погляд, надувається колосальна проблема впливу силових органів на бізнес, економіку громадянина. Кількість силових органів, якщо їх починати перераховувати на пальцях, які контролюють бізнесмена, зашкалює. Одні ще не ліквідовані, але працюють – Державна фіскальна служба, наприклад. Інші вже створилися і активно почали працювати. Не скажу, що в позитивному плані щодо бізнесу. І ті ж самі ризики очікують громадянина, я не виключаю цього», - говорить експерт.

Макаренко висловив побоювання, що під час податкової амністії правоохоронні органи можуть отримати доступ до інформації про доходи та майно людини.

«Я геть зіпсований державною службою. Я все ще десь намагаюся державі вірити. Я вважаю, що держава все-таки – це наша платформа, наш інструмент. І якщо ми перестанемо зовсім вірити державі, які ми громадяни цієї країни? Тому я сподіваюся, що все-таки амністія ця буде школою податкової культури, шансом для навчання нашого – треба вчитися світовій практиці. І третє – я все-таки сподіваюся, що незаслужено постраждалих від цього не буде. Амністія не для того, щоб карати. Амністія для того, щоб підвищувати», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, наскільки ймовірні перевибори президента.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Атаманюк заявив, що під закон про олігархів підпадають тисячі українців.