Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів, до чого призведе збільшення податкового навантаження на будівельний бізнес. За його словами, будівельний бізнес це двигун економіки, тому його треба навпаки підтримувати.

«Викликає велике побоювання пропозиція збільшити у рази оподаткування на ринку нерухомості. Ми зайшли в кризу, а на ринку нерухомості сплеск. Чому? Недовіра до банківської системи: люди не хочуть зберігати гроші в банках після банкопаду п'ятирічної давності. Люди довіряють нерухомості: можна здати в оренду, щось залишити дітям і мати надійність», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, бізнес нерухомості добре розвивається, тому що там менше податкове навантаження, тому туди йде багато інвестицій і фінансування, адже, як зазначив Атаманюк, де менше податкове навантаження, туди гроші і йдуть.

«На сьогоднішній день на ринку нерухомості фінансове навантаження мінімальне в нашій країні, а зараз його хочуть зрівняти. У нас фіскальне навантаження ВВП в Україні 41,5% – прирівнюється до розвинених країн Європи, але розвинені країни Європи: великі суми грошей, капітали, які побудували інфраструктуру і створили свої високотехнологічні продукти, де багато грошей закладено в технології», - підкреслив Атаманюк.

Як зазначив економіст, Європа може собі дозволити таке податкове навантаження, а ми ні, тому що нам ще належить створити свою інфраструктуру і свої продукти, а при таких податках це складно.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

«Якщо цей законопроєкт станеться, то він призведе до того, що економіка буде дуже сильно охолоджуватися. Якщо будівельне лобі себе не відстоїть, то це буде удар по цілій галузі, тому що ми ж розуміємо, що це не будівельник заплатить більше грошей – це ляже на вас. Сьогодні потрібно вести політику «підтримати будівельний бізнес», тому що він – двигун економіки», - розповів Атаманюк.

За словами економіста, будівельний бізнес розвиває економіку, тому що він забезпечує замовлення заводам і науковій промисловості.

Нагадаємо, на Знай.ua Атаманюк заявив, що підвищення податків зробить нас біднішими.

Раніше Знай.ua публікував заяву Атаманюка, що під закон про олігархів підпадають тисячі українців.